Plastikkirurgi i Hässleholm AB

Bröstförstoring

Bröstförstoring är en vanlig estetisk operation som utförs av plastikkirurger runt om i världen. Syftet med en bröstförstoring är att öka storleken på brösten och förbättra deras form och proportioner i förhållande till resten av kroppen. Detta kan åstadkommas genom att använda implantat eller genom att överföra fett från en annan del av kroppen. Hos oss på Plastikkirurgi i Hässleholm har kirurgerna lång och gedigen erfarenhet av att utföra bröstoperationer och vi erbjuder operationer med kroppseget fett och implantat. Kirurgerna på Plastikkirurgi Hässleholm är medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF) och Svensk Förening för Estetisk Kirurgi (SFEP), vilket garanterar att vi upprätthåller höga professionella standarder och följer riktlinjerna för etiskt omhändertagande.

Prislista

Vad kostar det?

Under respektive behandling finner ni priser. Konsultation hos läkare kostar 500kr. Ibland måste en medicinskt bedömning av läkare ske innan exakt pris kan ges. Detta bedöms på konsultationen och kan medföra att priset inte överensstämmer med prislistan. Återbesök är kostnadsfritt.

Olika typer av

bröstförstoringar

För kvinnor som överväger en bröstförstoring finns det flera faktorer att ta hänsyn till. En av de viktigaste är valet av implantat. Det finns många olika typer av implantat att välja mellan, men vi på Plastikkirurgi i Hässleholm har valt att erbjuda implantat från Mentor. Mentor tillverkar högkvalitativa bröstimplantat och är den tillverkaren som kan uppvisa längst dokumentation kring säkerhet och långtidsresultat. Mentor är också den tillverkare som den svenska sjukvården i majoriteten av fallen väljer för sina plastikkirurgiska operationer. Moderna Mentor silikonimplantat har en ny form av silikongel som är fast istället för flytande. Denna silikongel brukar jämföras med en mjuk ”geléhallon” i sin konsistens.

Fördelen med silikonimplantat är att den fasta silikongelen inte kan rinna ut om det skulle uppstå en spricka i det. Det finns även andra fördelar, såsom att det är formstabilt vilket minimerar veckbildningar, så kallad rippling. Dessutom kan det nya silikonimplantatet framställts i en naturligare form än andra bröstimplantat. Sådana implantat kallas anatomiska men kallas ofta även för droppformade. De används framför allt vid rekonstruktioner av bröst men även vid ren estetisk plastikkirurgi.  Kirurgerna på Plastikkirurgi Hässleholm hjälper patienterna att välja storlek och form som passar deras kropp och önskemål. De kommer också att ta hänsyn till andra faktorer som bröstets bredd, bröstvårtans placering och patientens hudelasticitet för att skapa ett resultat som ser så naturligt ut som möjligt.

En annan teknik som används för bröstförstoring hos oss på Plastikkirurgi i Hässleholm är att använda kroppseget fett. Denna teknik kallas också för lipofilling och innebär att fett avlägsnas med hjälp av fettsugning  från en annan del av kroppen, exempelvis magen eller höfterna, och injiceras sedan i brösten. Lipofilling kan ge en naturligare form och känsla än implantat, eftersom det använder patientens eget vävnad. Vi använder oss av en specialkonstruerad fettsugningsmaskin, Body Jet, för att få så bra fett som möjligt. Lipofilling, eller på svenska fettransplantation, innebär att man sprutar in fettet i små portioner på flera ställen i bröstet. Med lipofilling krävs det flera operationer för att få det resultat man önskar, inte sällan 2-3 gånger. Fördelen är dock att man kan bli av med oönskat fett från en del av kroppen för att flytta det till brösten. En ytterligare fördel är att man inte använder sig av något kroppsfrämmande material.

Bröstförstoring av erfarna kirurger 

Kirurgerna på Plastikkirurgi Hässleholm kommer att diskutera patientens förväntningar och mål för operationen, liksom eventuella risker och komplikationer som kan uppstå. Det är också viktigt att ha realistiska förväntningar på resultatet av en bröstförstoring. Resultatet kan variera beroende på kroppens proportioner, patientens hälsa och andra faktorer.  Efter en bröstförstoring är det viktigt att följa de instruktioner som kirurgen ger för att säkerställa en korrekt läkningsprocess och för att minimera risken för komplikationer. Patienten kommer att behöva vila och undvika ansträngande aktiviteter under en viss tid efter operationen, och de kommer också att behöva regelbundna uppföljningar med kirurgen för att övervaka läkningsprocessen. 

Kirurgerna på Plastikkirurgi Hässleholm har en lång historia av att utföra bröstoperationer och de har hjälpt många kvinnor att uppnå sina mål när det gäller bröstförstoring. Vi använder den senaste tekniken för att säkerställa att patienterna får det bästa möjliga resultat. Oavsett om patienten väljer implantat eller kroppseget fett så är ni säkra händer hos oss. Att välja en kvalificerad och erfaren plastikkirurg är avgörande för att säkerställa ett framgångsrikt resultat av en bröstförstoring. Som medlemmar i Svensk Plastikkirurgisk Förening (SPKF) och Svensk Förening för Estetisk Kirurgi (SFEP), följer kirurgerna på Plastikkirurgi Hässleholm de högsta professionella standarderna och etiska riktlinjer. Vi arbetar också nära patienterna för att hjälpa dem att förstå förfarandet och att ta välgrundade beslut kring deras vård.

Boka en tid