Plastikkirurgi i Hässleholm AB

Du fast bättre

Estetisk kirurgi

Plastikirurgin kan dels återställa kroppsdelar efter stor viktnedgång, sjukdomar och olyckor, dels företas som skönhetsoperation.

Estetisk kirurgi är är en medicinsk inriktning som syftar till att förbättra eller framhäva utseendet hos en person. Det kan innebära att man gör operationer på olika delar av kroppen eller ansiktet, med syftet att öka välbefinnande, självförtroende och självkänsla hos patienten. Många människor söker sig till estetisk kirurgi av olika anledningar. Det kan handla om att man vill korrigera något som är medfött, en skada eller en sjukdom som har påverkat utseendet. Det kan också handla om att man vill återställa utseendet efter en graviditet eller en viktnedgång. Ofta handlar det dock om att man vill förbättra utseendet av estetiska skäl, till exempel genom att förstora eller minska brösten, minska fettansamlingar på magen eller höfterna eller att ta bort rynkor i ansiktet.

Prislista

Vad kostar det?

Under respektive behandling finner ni priser. Konsultation hos läkare kostar 500kr. Ibland måste en medicinskt bedömning av läkare ske innan exakt pris kan ges. Detta bedöms på konsultationen och kan medföra att priset inte överensstämmer med prislistan. Återbesök är kostnadsfritt.

Läs mer om

Estetisk Kirurgi och vad man bör tänka på

Ibland så kan vi känna att vi vill förändra vår kropp eller bli av med de förändringar som kroppen utsatts för antingen av yttre påverkan, stigande ålder eller förändrade levnadsförhållande. Det kan handla om att börja träna, gå ner i vikt, färga håret eller börja med hudvårdskrämer. De finns även förändringar och omständigheter som gör att vi kan behöva hjälp med att göra dessa förändringar.

Det kan handla om…

  • en viktminskning som resulterar i överskottshud som blir hängande på magen.
  • ett missprydande ärr eller födelsemärke.
  • ögonlock som börjat hänga ner över ögonen.
  • för stor byst som ger ryggbesvär och värk.
  • för liten byst som upplevs som otillräcklig.
  • fettansamlingar som trots träning och sunt leverne inte vill försvinna.

Vår ambition är att möta dessa önskemål om förändring och hjälpa till med att bli av med dessa problem som inte på egen  hand går att lösa.

Att tänka på

Något som är väldigt viktigt när man går i tankarna om ett plastikkirurgiskt ingrepp är att man vänder sig till en plastikkirurg som är medlem i Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgi. Vår klinik tillämpar Läkarförbundets etiska regler som inte tillåter marknadsföring av krediter. De etiska reglerna finns på Svensk Förening för Estetisk Plastikkirurgis, SFEPs hemsida http://sfep.se/etiska-regler/

Utvecklingen inom plastikkirurgi går ständigt framåt och de små risker som faktiskt finns minimeras hela tiden. Idag är plastikkirurgi säkert och tekniken väl beprövad. Nya metoder och tekniker dyker dock upp hela tiden och då är det speciellt viktigt att alltid prata med en plastikkirurg innan man bestämmer sig om dessa metoder och inte förlita sig på olika medier och forum.

När man bestämt sig för att genomgå ett plastikirurgiskt ingrepp så kommer man först till kliniken för en konsultation hos läkaren. Där går läkaren igenom ingreppet som önskas och gör en bedömning om vad som kan erbjudas.

OBS! Från och med januari 2015 har skatteverket beslutat att estetisk kirurgi inte längre skall omfattas av från skatteplikt undantagen sjukvård. Medicinskt motiverade ingrepp berörs inte av dessa nya ställningstaganden. Kontakta kliniken om du har funderingar kring detta.

Samarbetspartners

Vilka typer av estetisk kirurgi finns det?

Det finns många olika operationer som kan utföras inom estetisk kirurgi. Bröstförstoring är en av de vanligaste operationerna, där man genom att placera implantat under bröstvävnaden eller muskeln kan öka bröstens storlek och form. Bröstlyft är en annan vanlig operation, som kan hjälpa kvinnor med stora bröst som orsakar smärta i nacke, axlar och rygg. En annan vanlig operation inom estetisk kirurgi är fettsugning, där man avlägsnar överflödigt fett från olika delar av kroppen. Detta kan göras på mage, höfter, lår, rumpa och andra områden. En annan operation är bukplastik, där man tar bort överflödig hud och fett från magen och stramar upp bukmusklerna.

Ansiktslyftning är en annan operation inom estetisk kirurgi, där man stramar upp huden i ansiktet och tar bort rynkor och slapp hud. Det kan också vara aktuellt att fylla ut ansiktet med fillers, för att få ett mer ungdomligt utseende. När man överväger att genomgå estetisk kirurgi är det viktigt att man väljer en kvalificerad och erfaren kirurg. Man bör också ha realistiska förväntningar på resultatet och vara medveten om att alla operationer innebär en viss risk och en viss återhämtningsperiod. 

Fördelar med estetisk kirurgi

I slutändan handlar estetisk kirurgi om att hjälpa människor att känna sig bättre i sin egen kropp och öka självförtroendet. Genom att korrigera brister eller förbättra utseendet på olika sätt kan man få en bättre livskvalitet och ökad självkänsla. Det är viktigt att komma ihåg att skönhet kommer inifrån och att man inte behöver genomgå en operation för att vara vacker eller attraktiv. Men om man har ett specifikt problem som påverkar ens självbild negativt kan estetisk kirurgi vara ett verktyg för att återuppnå självförtroendet och trivsel i sin egen kropp. Det är viktigt att komma ihåg att estetisk plastikkirurgi inte är en quick fix eller en lösning på alla problem, utan ett val som bör göras efter noga övervägande och konsultation med en kvalificerad kirurg.

Sammanfattningsvis kan estetisk kirurgi vara en livsförändrande och positiv upplevelse för många människor. Det kan hjälpa dem att känna sig mer självsäkra och bekväma i sin egen kropp, och det kan ha en positiv inverkan på deras livskvalitet. Men det är viktigt att man gör sitt val efter noga övervägande och konsultation med en erfaren och kvalificerad kirurg, och att man har realistiska förväntningar på resultatet.

Boka en tid