Plastikkirurgi i Hässleholm AB

Byte/uttag implantat

Det kan finnas olika anledningar till att man efter en bröstoperation vill byta ut eller ta bort sina bröstimplantat. Kroppen kan till exempel ändrat sig efter viktuppgång/nergång, graviditet och amning och detta kan göra att storleken på implantat som valdes från början inte längre känns bra.

Hos oss kan du ta ut dina implantat vi har lång erfarenhet av både uttag av implantat och kapslar (ärrvävnad runt implantatet).

Kapslar

När man lägger in ett implantat skapar kroppen en kapsel runt det, det är ärrvävnad som kroppen kapslar in alla främmande objekt med. Du märker inte av denna kapsel och den skyddar kroppen och implantatet samt gör så det inte rör sig. Ibland kan dock denna kapseln bli för tjock, stram eller förkalkad så bröstet upplevs hårt, det är inte bröstet eller implantatet som då är hårt utan just kapseln, detta kallas kapselkontraktur. Kapseln behöver då tas bort.

Uttag av implantat/en bloc total capsulectomy

Vi utför även en bloc capsulectomy dvs uttag av implantat och hela den kringliggande kapseln tillsammans, man avlägsnar alltså kapseln med implantatet fortfarande inuti kapselvävnaden. Plastikkirurgen skär runt denna och avlägsnar allt i ett enda stycke utan att störa kapseln eller implantatet.
I vissa fall då kapseln är för tunn går detta ej att utföra och kapseln måste då avlägsnas stegvis. Kliniken dokumenterar ingreppet med bilder på kapseln efter uttaget när den är intakt och när vi klippt upp kapseln samt på implantaten.

Borttagning av implantat och kapsel kan man göra med eller utan bröstlyft.

Detta ingrepp utförs utav båda våra plastikkirurger Håkan Brorson och Tor Svensjö.

Byte av implantat

Byte av implantat, där befintligt implantat tas ut och ett nytt sätts in kan göras med nya implantat av samma storlek eller om man så vill med annan storlek.
Även om tillverkaren lämnar garanti på sina implantat så bör man veta att man någon gång troligtvis behöver byta sina implantat. Efter hur lång tid detta behöver ske är väldigt olika.

Ibland kan det vara så att brösten fått lite mer häng och då kan det behövas att man även gör ett lyft.

Fettransplantation

Efter att man tagit ut sina implantat minskar bröstens volym och ibland är detta önskvärt tex när tar ut sina implantat för att få mindre bröst. Ibland kan det vara så att det inte är önskvärt tex om man tar ut sina implantat på grund av bekymmer eller någon komplikation.

Då kan det finnas en önskan om att fylla ut denna förlorade volym. I de fall nya implantat inte är önskvärt så kan man använda kroppseget fett (fettransplantation). Det man gör då är att man fettsuger ett område på kroppen där man har fett att undvara för att sedan använda detta till att fylla ut brösten.

För ett fullgott resultat kan det behövas upprepad behandling vilket man måste vara införstådd med, fråga oss om mer information och priser gällande fettransplantation.