Fillers / Rynkbehandlingar

På denna klinik kan vi erbjuda de flesta fillers. Det finns ett stort antal olika injektionsprodukter på marknaden men vi har valt att arbeta med de största välkända märkena såsom Teosyal, Revolax, Molderm och Teoxane.

Injektionen/injektionerna tar mindre än en timma att genomföra. Efter ingreppet kan det uppstå viss svullnad, rodnad och i vissa fall blåmärken i det behandlade området som följd av injektionssticken i läpparna/nasolabialt/glabella/commisurer mm. Symptomen är dock oftast milda och övergår helt inom 3- 7 dagar. Läppar kan vara svullna under en veckas tid men detta varierar individuellt.

 • MOLDERM
 • TEOSYAL
 • TEOXANE
 • REVOLAX

Priserna varierar beroende på behandlingsområde och produkt du behandlas med.

Behandlingsområden

 • Läppar
 • Kinder
 • Under ögonen
 • Nasolabiala veck
 • Rynkreducering
 • Handföryngring
 • Panna
 • Rynka mellan ögonen

Vad kan behandlas med Hyaluronsyra?

Hyaluronsyra används till behandling och förstoring av läppar, för att släta ut veck, minimera rynkor och oönskade linjer i ansikte, på halsen och dekolletage.

Hur länge kvarstår behandlingen?

Det är individuellt hur länge preparatets effekt kvarstår, beroende på kroppens fysiologi. Vissa behandlingar kan kräva en påfyllnadsbehandling för att uppnå önskat resultat, det beslutar du tillsammans med din behandlare. Vid denna behandling behövs i regel en mindre mängd av preparatet.

Idag finns det bifasisk och monofasisk filler att tillgå. Man ska inte blanda dessa fillers hur som helst. Har du använt en monofasisk filler bör du vänta upp till 1 år innan du använder en bifasisk.

Om förhållandet är tvärtom, alltså om du använder dig av en bifasisk först räcker det med 6 månade innan du använder en monofasisk för denna fillern försvinner snabbare.

Hur genomförs behandlingen?

Behandlingen sker genom enkel injektion av erfarna läkare eller legitimerade sjuksköterskor, ibland med bedövning före.

En produkt för varje behandling.
För din skull finns det flera olika alternativa produkter att välja mellan; allt från produkter för korrigering av rynkor, vid läppförstoring samt för att skapa ansiktskonturer, för korrigering av ytliga rynkor, linjer i pannan samt skrattrynkor.
En produkt för varje behandling gör det enklare att välja rätt modell. För att uppnå optimalt resultat kan produkterna givetvis använda i kombination.

Vad innehåller Fillers?

Fillers är en produkt i gelform som är baserad på icke-animalisk hyaluronsyra. Fördelen är att den är kroppsvänlig. Hyaluronsyra finns i kroppen naturligt, mellan cellerna som ett kroppseget material. Den är biologiskt nedbrytningsbar utan att lämna några spår. Hyaluronsyra är en sockermolekyl som naturligt förekommer i nästan alla levande organismer.

Den binder vatten och kan fungera som smörjmedel, gör huden elastisk och fungerar som stötdämpare i kroppens rörliga delar, till exempel lederna. Den är också viktig för transporten av näringsämnen och för regleringen av hudens fuktbalans.

Tack vare sin unika förmåga att binda vatten kan den tillsättas i låga doser för att bilda en gel.

Det räcker med en koncentration av 1% för att binda 99% vatten. Eftersom hyaluronsyra har ett naturligt ursprung dyker den också ofta upp i naturbaserad/ekologiska produkter.

Det är en praktiskt taget helt ogiftig substans som inte ger upphov till några allergiska reaktioner. Hyaluronsyra kan framställas från tuppkammar (som innehåller ca 1-2% hyaluronsyra) eller från genmodifierade bakterier (t ex vissa former av stafylokocker) vilket numera är en vanligare tillverkningsmetod. Hyaluronsyra är kostsamt att framställa och därför en dyr ingrediens.

Minskar med åren och bryts ner av UV-ljus

Hyaluronsyror är känsliga för och bryts lätt ner av fria radikaler, UV-ljus och oxiderande ämnen. Det är bland annat därför solskadad hud kan bli slapp och rynkig.

Hyaluronsyra bryts ständigt ner i kroppen för att sedan återbildas. Detta i ett ganska högt tempo, vi omsätter flera gram hyaluronsyra om dagen. Det mesta, ca 85% bryts ner i lymfsystemet med hjälp av ett enzym som kallas hyaluronidase. Resten bryts ner i levern och njuren. Den totala mängden hyaluronsyra som kroppen producerar minskar som så mycket annat med åldern.

Att injicera hyaluronsyra med hjälp av fillers kan vara ett sätt att tillfälligt återställa en förlorad mängd i huden, för den som söker en tydlig anti-age effekt. Effekten är som sagt tillfällig (behandlingen måste upprepas med ca 3-6 månaders mellanrum) eftersom även den injicerade hyaluronsyra bryts ner i samma takt i kroppen.