Hårborttagning

Ljust  absorberas av melaninet i hårfolliklarna, vilket genererar värme och förstör hårsäcken. Efter flera behandlingar kan man förvänta sig en minskning av hårväxt med långvariga resultat. Permanent hårborttagning med IPL är en säker och effektiv behandling för att minska oönskad hårväxt med minimala biverkningar.

Hur fungerar IPL för hårborttagning?

Ljuset absorberas av melaninet i hårfolliklarna, vilket genererar värme och förstör hårsäcken, vilket resulterar i minskad hårväxt över tiden.

Hur många behandlingar behövs för att se resultat?

Resultaten varierar från person till person, men vanligtvis krävs flera behandlingar för att uppnå önskade resultat. Vi rekommenderar vanligtvis en serie på 6 till 8 behandlingar med några veckors mellanrum för bästa resultat.

Vad kan jag förvänta mig under behandlingen?

Under behandlingen kan du känna en mild värme och stickningar när ljuset riktas mot det behandlade området. Vi kommer att använda kylning eller bedövning för att minimera obehaget.

Vad kan jag förvänta mig efter behandlingen?

Efter behandlingen kan du uppleva mild rodnad eller svullnad i det behandlade området, vilket vanligtvis försvinner inom några timmar. Du bör undvika exponering för starkt solljus och använda solskyddskräm för att skydda den behandlade huden.

Är det här en permanent lösning för hårborttagning?

Resultaten av hårborttagning med IPL kan vara långvariga, men det är vanligt att en del hår kan växa tillbaka över tid. Vi rekommenderar att underhållsbehandla för att bibehålla resultaten.

Vad är riskerna och biverkningarna med behandlingen?

Vanliga biverkningar inkluderar tillfällig rodnad, svullnad och stickningar i det behandlade området. Allvarliga biverkningar är sällsynta när behandlingen utförs av våra erfarna professionella.

Vem är lämplig kandidat för hårborttagning med IPL?

De flesta personer med ljus till medelhårig hud och mörkare hår är lämpliga kandidater för hårborttagning med laser. Mörka hudtoner kan kräva speciell behandling.

Hur hittar jag en erfaren professionell för behandlingen?

Det är viktigt att välja en auktoriserad och erfaren hudterapeut som är kvalificerad att utföra ljusbaserad hårborttagning. Vi på Plastikkirurgi i Hässleholm har lång erfarenhet och hjälper dig gärna.

Hårborttagning med IPL

Processen: Konsultation: Innan behandlingen börjar genomgår du vanligtvis en konsultation med en av våra hudterapeuter eller undersköterska. Under konsultationen diskuterar vi din medicinska historia, hudtyp, behandlingsmål och förväntningar. Behandlingsområdet kan vara till exempel ansikte, intim, ben eller armar. 

Förberedelse: Vi rengör området som ska behandlas noggrant och rakar bort eventuell överflödig hårväxt innan laserbehandlingen påbörjas. Det är viktigt att du undviker exponering för solen och använder solskydd under behandlingsperioden för att minimera risken för komplikationer. 

Behandling: Under behandlingen riktar vi laserljuset mot det önskade området. Ljuset absorberas av melaninet i hårsäcken, vilket genererar värme och förstör hårsäcken utan att skada omgivande vävnad. 

Eftervård: Efter behandlingen kan du uppleva mild rodnad och svullnad i det behandlade området, vilket vanligtvis försvinner inom några timmar till några dagar. Det är viktigt att du undviker exponering för starkt solljus och använder solskyddskräm för att skydda den behandlade huden.

Biverkningar och symtom: Tillfällig rodnad och svullnad: Direkt efter behandlingen kan det behandlade området vara rött och svullet under en kort tid. Detta är vanligt och försvinner vanligtvis inom några timmar till några dagar. 

Tillfällig ömhet eller stickningar: Vissa patienter kan uppleva mild ömhet eller stickningar i det behandlade området under en kort tid efter behandlingen. Detta är normalt och avtar vanligtvis inom kort tid. 

Hyperpigmentering eller hypopigmentering: Ibland kan det förekomma förändringar i hudfärgen i det behandlade området, där huden kan bli mörkare (hyperpigmentering) eller ljusare (hypopigmentering) än normalt. Dessa förändringar är vanligtvis tillfälliga men kan vara mer långvariga hos personer med mörkare hudtyper. 

Brännskador eller blåsor: Om lasern eller IPL används felaktigt eller om du inte följer förberedelserna och eftervården noggrant kan det leda till brännskador eller blåsor på huden. Detta är ovanligt men kan inträffa om behandlingen inte utförs korrekt.

Förväntade resultat: Efter en serie behandlingar, vanligtvis cirka 6 till 8 sessioner med några veckors mellanrum, kan du förvänta dig en betydande minskning av hårväxten i det behandlade området.

Resultaten varierar från person till person och kan påverkas av faktorer som hårfärg, hårtyp, hudfärg och behandlingsområden.

De flesta patienter upplever minskad hårväxt och glattare hud på det behandlade området med långvariga resultat.