Plastikkirurgi i Hässleholm AB

Microneedling

Microneedling innebär att man orsakar ”mikro skador” på huden med mycket fina nålar. Dessa skador försätter huden i ett läkningsläge vilket frisätter kollagen, elastin och stimulerar nya hudceller. Detta i sin tur minskar tecknen på åldrande som exempelvis fina linjer, slapphet och ojämn hudton. Även reducering av akne ärr, kirurgiska ärr, hudbristningar, förbättrar rynkor samt minimerar hudens porrstorlek.

Microneedling tillsammans med hyaluronsyra stimulerar hudens fasthet och ger även en huduppstramning.

Microneedling penetrerar huden mellan 20 till 90 gånger per sekund med en reglerbar hastighet och från 0,25 mm till 2,0 mm djup, beroende på vilket område som skall behandlas.

Behandling med Microneedling sker med minsta möjliga obehag och bedövningskräm kan användas innan behandling, beroende på vilket djup på nålar som används. Själva utförandet av behandlingen går snabbt, endast 5-10 minuter per behandlat område och kan åstadkomma stora förändringar på ärr, bristningar, rynkor och åldrad hud.

Efter behandlingen masserar vi in huden med hyaluronsyra.

OBS! Din hud efter behandlingen är ungdomlig och fräsch men känslig! Var försiktig med direkt sol mot ansiktet och skydda ansiktshuden med minst 30 SPF under sommaren.

För optimalt resultat bör en behandlingskur genomföras vanligtvis bestående av 5-6 behandlingar med en månads intervaller. Läkningstiden efter genomförd behandling är kort, huden kommer att vara lite röd och lätt svullen upp till en vecka men redan efter 48 timmar kan make-up appliceras och du kan återgå till ditt arbete.

Microneedling är en avancerad nålningsteknik och ett av de senaste genombrottet inom hudföryngring. Microneedling använder sig av 12 sterila nålar som vertikalt gör hål i huden med en automatisk vibrerande funktion. När Microneedling flyttas över hudens yta stimulerar den till nyproduktion av naturligt kollagen, samtidigt som fina mikrokanaler skapas i huden. Kanalerna ökar hudens upptagningsförmåga av näringsämnen och fukt med 80%. Därmed säkerställs ett upptag av behandlingspreparat djupt ner i huden, samtidigt som hudens produktion av naturliga elastiska komponenter ökar.

Microneedlings kollagenstimulerande effekt kan jämföras med fraktionerad laser-behandling, men utan biverkningar och med minimal återhämtningstid.

Hur lång tid tar det innan jag ser resultat?

Vanligtvis kommer du att se resultat redan efter första behandlingen. Mer varaktiga resultat kommer att ske efter 4 till 6 behandlingar placerade med 4-6 veckors mellanrum. Din huds kondition kommer att fortsätta att förbättras under de närmaste 6-12 månaderna efter en kur av behandlingar, och i kombination med rekommenderade hudvårdsprodukter.

Är behandlingen smärtsam?

Upp till 0,5 mm nåldjup är behandlingen med Microneedling i princip smärtfritt. För behandlingar över 0,5mm djup kan en lokalbedövande kräm behöva användas för en mer smärtfri behandling (appliceras 15-40 minuter innan behandling).

Hur ser återhämtningstiden ut efter behandling?

Generellt ingen återhämtningstid, men du kan uppleva ansiktsrodnad upp till 12-24 timmar efter behandlingen. De flesta kan återgå till normala dagliga aktiviteter direkt
efter behandlingen.

Hur snart efter filler- eller botoxinjektioner kan jag göra en Microneedling behandling?

Det rekommenderas att du väntar minst 2 veckor efter injektioner så att eventuell blåmärken mm från injektionen har stabiliserats.

Pris för hela ansiktet är 2000 kr